Hoe video-ads zorgden voor een 21% daling van de CPL en een 231% toename in de CTR.

In deze casestudy beschrijven wij de LinkedIn marketingstrategie die wij hebben toegepast om DSD Europe aan 47 leads te helpen, met een gemiddelde cost per lead (CPL) van slechts €29,28. Dit terwijl de benchmark voor de gemiddelde CPL in de IT-branche rond de €191,- ligt. Door slim gebruik te maken van de beschikbare content en een gerichte doelgroepselectie hebben wij met onze LinkedIn marketingstrategie de marketingdoelen van DSD Europe tot werkelijkheid gebracht.

In deze casestudy beschrijven wij de LinkedIn marketingstrategie die wij hebben toegepast om DSD Europe aan 47 leads te helpen, met een gemiddelde cost per lead (CPL) van slechts €29,28. Dit terwijl de benchmark voor de gemiddelde CPL in de IT-branche rond de €191,- ligt.

Door slim gebruik te maken van de beschikbare content en een gerichte doelgroepselectie hebben wij met onze LinkedIn marketingstrategie de marketingdoelen van DSD Europe tot werkelijkheid gebracht.

  • Een 231% toename in de click-through rate.
  • Een stijging van maar liefst 2% in leadform completion rate.
  • Een 21% daling van de cost per lead.
  • 47 e-book downloads, ofwel leads.

Wie & wat?

DSD Europe is distributeur voor cloud services en software. Met een zelf ontwikkeld platform bedienen zij hun partners in heel Europa. Zij beschikken over een breed aanbod aan licenties en bieden buiten software ook cloud services en IT-opleidingen aan. De doelgroep van DSD bestaat voornamelijk uit Managed Service Providers en IT-resellers. Het doel van onze marketingcampagne was het genereren van meer naamsbekendheid bij deze doelgroep en het verzamelen van hoge kwaliteit leads door middel van een leadform met daarin de volgende gegevens:

Telefoonnummer

E-mailadres

Naam

Bedrijfsgegevens

Hoe zijn wij van start gegaan?

De eerste serie advertenties bestonden uit eenvoudige image ads. Het doel van deze advertenties was om de doelgroep kennis te laten maken met DSD Europe. Door achter deze advertenties een brochure met een leadform te plaatsen, werd eventuele directe vraag vervuld. Na het publiceren van de beschikbare content hebben we een plan gemaakt voor de rest van de campagne.

De eerste resultaten

Ondanks dat deze resultaten met betrekking tot de prijs onder de gemiddelde CPL (€191,-) in de IT-branche zitten, was het aantal leads relatief laag. We hadden al wel verwacht dat deze doelgroep terughoudend zou zijn. De IT-sector is een lastig te bereiken doelgroep. Er wordt hier namelijk veel geadverteerd door verschillende grote partijen.

Video’s voor leadgeneratie?

Het volgende belangrijke stuk content was een korte video van een salesmanager die kort de unique selling points (USP’s) van DSD Europe op een rijtje zet. Het is niet gebruikelijk om video’s in te zetten met als doel om leads te genereren. Vaak zijn video’s onderdeel van de awareness fase, waarin de doelgroep kennis maakt met het bedrijf. De doelgroep is in dit geval door de eerste serie image ads en de brochure geïntroduceerd aan DSD Europe. Achter deze video ads zaten, net als bij de image ads, een leadform met dezelfde gegevens.

Resultaten

Marketing is geen exacte wetenschap. Zo blijkt maar weer uit deze campagne voor DSD Europe. Ondanks dat video’s niet de norm zijn voor leadgeneratie, is het ons gelukt om de volgende resultaten te behalen.

0
Cost per lead
0
Leads
0
Clicks

Tegen de norm in goede resultaten behalen? Wij leggen je uit hoe dit kan:

In de video krijgt de doelgroep meer uitleg over de werkwijze en USP’s van DSD Europe. Doordat het een korte video is, zijn mensen eerder geneigd deze af te kijken. De informatie die wij de doelgroep wilden meegeven wordt in de video op een doeltreffendere manier overgebracht dan wanneer we de image ads gebruikten. Het persoonlijke aspect van de salesmanager die zich in de video direct tot de doelgroep richt zorgt ervoor dat er een grotere band van vertrouwen ontstaat tussen de doelgroep en DSD Europe. Dit effect is veel minder sterk bij de onpersoonlijke image ads.

Een ander belangrijke factor is het feit dat video ads opvallen tussen de image ads. Zeker in doelgroepen die veel getarget worden, is het belangrijk dat advertenties de aandacht vangen. Bewegend beeld en de persoonlijke aanpak hebben in dit geval gezorgd voor goede resultaten.

5/5
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Ruub de Vries
Slimmer AI
Youp Verresen

Youp Verresen

Account manager

Kom in contact met Youp. Hij is onze account manager en een expert op het gebied van LinkedIn.

Ik wil dit ook!

Ik wil dit ook!

Youp Verresen

Youp Verresen

Account manager

Kom in contact met Youp. Hij is onze account manager en een expert op het gebied van LinkedIn.

Dit zeggen onze klanten:

je bent in goed gezelschap

Deze bedrijven gingen je voor:

je bent in goed gezelschap

Deze bedrijven gingen je voor:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

LinkedIn logo

LinkedIn is het ultieme B2B advertentie platform.

Wil je echt de volle potentie die LinkedIn heeft als B2B platform benutten? Bekijk dan hier de pagina over adverteren op LinkedIn en hoe het uw business op de kaart kan zetten bij de juiste mensen.

LinkedIn logo

LinkedIn is het ultieme B2B advertentie platform.

Wil je echt de volle potentie die LinkedIn heeft als B2B platform benutten? Bekijk dan hier de pagina over adverteren op LinkedIn en hoe het uw business op de kaart kan zetten bij de juiste mensen.