Ik hoop dat deze blog je verder helpt.
Toch hulp nodig? Ons team staat voor je klaar, klik hier.

Benchmarks voor advertenties op LinkedIn

Ik hoop dat deze blog je verder helpt.
Toch hulp nodig? Ons team staat voor je klaar, klik hier.

Benchmarks voor advertenties op LinkedIn

2023 update: aan de hand van al onze campagne data van het afgelopen jaar en de data die LinkedIn beschikbaar stelt, hebben we nieuwe benchmarks vastgesteld.

Ga jij adverteren op LinkedIn? Dan wil je natuurlijk wel weten of je advertenties goed presteren. Hoe weet je nu of een advertentie goed presteert? Met benchmarks kun jij bepalen of jouw advertentie beter presteert dan de gemiddelde advertentie op LinkedIn. Gebruik deze benchmarks dan ook altijd om te kunnen bepalen of jouw advertentie in de meest algemene zin succesvol is. Voor LinkedIn gelden er verschillende benchmarks waarmee je jouw succes kunt peilen. In dit blog leg ik uit wat op LinkedIn de huidige benchmarks zijn en wanneer jouw advertentie succesvol is.

Benchmarks voor image ads

We beginnen met een van de meest voorkomende soort advertenties: sponsored images. Een afbeelding met een sterke ad copy. De advertenties, die jij online zet, worden aan de gekoppelde doelgroep getoond. De interactie, die de doelgroep met deze advertentie heeft, wordt als engagement gezien. LinkedIn presenteert de data van deze engagement in verschillende percentages. Deze percentages bepalen hoe succesvol jouw advertenties zijn. Om succes te kunnen definiëren, moeten deze percentages met de algemene benchmarks van LinkedIn worden vergeleken.

Voor het bepalen van een succesvolle advertentie, kijken we naar twee soorten percentages: de click-through rate (CTR) en de engagement rate (ER). Het percentage van de CTR wordt bepaald door het aantal mensen dat op de advertentie heeft geklikt. Het percentage van de ER is gebaseerd op het aantal mensen, die de interactie met jouw advertentie zijn aangegaan. Hierbij wordt er gekeken naar likes, commentaar, delen ect. De CTR wordt hierbij niet meegerekend. Voor de benchmarks van image ads via LinkedIn wordt er gekeken naar het gemiddelde in de gehele industrie. Voor een image ad kun je als gemiddelde een CTR rond de 0.6% verwachten. De benchmarks voor de ER van een image ad ligt rond de 0.5%. Prime Marketing heeft een gemiddelde CTR van 1.4% en een ER van 1.0%.

Deze getallen geven een grove schatting, waarmee jij het succes van jouw advertentie kunt meten. Hierbij moet je echter wel rekening houden dat het succes per campagne bekeken moet worden. Bij het targeten van C-level prospects kun je bijvoorbeeld verwachten dat deze mensen minder snel klikken omdat het een gewilde doelgroep is, die door veel bedrijven getarget worden. Als jij voor een brede doelgroep een awareness campagne online zet, kun je een hogere CTR en ER verwachten.

Benchmarks voor image ads met leadgeneratie als doel

Als het doel van een campagne leadgeneratie is, ligt de CTR gemiddeld lager. Voor het gemiddelde op LinkedIn is dit 0.3%. Prime Marketing heeft een gemiddelde CTR van 0.65% voor leadgeneratie advertenties. 

Benchmarks voor video ads

Bij videoadvertenties liggen deze benchmarks net even anders. Hier hebben we het namelijk over andere percentages. Natuurlijk kan je doelgroep nog steeds klikken op een videoadvertentie. Daarom is hier wederom de doorklikratio (CTR) belangrijk. We hebben het bij video’s dan ook nog over de view-through rate (VTR) en de completion rate (CR). Net zoals bij gewone advertenties staat de CTR voor het percentage mensen dat op de advertentie heeft geklikt, in verhouding tot het aantal mensen dat de advertentie heeft gezien. De gemiddelde benchmark voor de CTR van videoadvertenties op LinkedIn is 0.5%. Prime Marketing heeft een gemiddelde CTR van 1.4% op videoadvertenties

De VTR of view-through rate staat voor het percentage kijkers dat langer dan 2 seconden naar de video heeft gekeken of op de video heeft geklikt, in verhouding tot het totaal aantal mensen dat de video heeft gezien. Dit is dus de CTR, plus het aantal mensen dat in ieder geval het begin van de video heeft gezien. De benchmark voor een goede VTR van videoadvertenties is 22.5% of hoger. Dat lijkt, zeker in verhouding met de CTR, misschien een ontzettend hoog percentage, maar valt dit erg mee. De eerste 2 seconden van een videoadvertentie kijken, is een aanzienlijk minder grote stap dan er daadwerkelijk op klikken. Wanneer de VTR lager dan 22.5% is, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betere opening van de video. Prime Marketing heeft gemiddeld een VTR van 27.0%.

Berekening video advertentie percentages 

Hoe LinkedIn deze percentages berekent, is als volgt: 1000 mensen bekijken je advertentie. Bij 800 mensen begint de video met afspelen. 400 hiervan zien de eerste 2 seconden. 20 hiervan kijken de hele video af. 

VR = 400/800*100 = 50%
CR = 20/800*100 = 2.5%

Het belang van de completion rate

De CR of completion rate is het percentage mensen dat de video voor minimaal 97% heeft bekeken. Wanneer de video voor de doelgroep interessant is, is de CR hoog. Een goede benchmark voor de CR is 1.0%. Wanneer deze lager uitvalt, moet je op zoek gaan naar een manier om de aandacht van de kijker gedurende de video vast te houden. Prime Marketing heeft een gemiddelde CR van 1.7%.

Vaak is de reden van een lage CR de lengte van de video. LinkedIn video ads presteren beter wanneer deze tussen de 15 en 30 seconden liggen. Video’s die langer zijn, moeten een hoge productie kwaliteit hebben om de aandacht van de kijker vast te kunnen houden. Kortere video’s hebben daarom vaak een hogere CR.

Wil je video ads beter laten presteren? Lees hier dan ons blog om een hogere CTR, VTR & CR te behalen.

De belangrijkste percentages van de benchmarks samengevat

Een overzicht van de belangrijkste benchmarks

Benchmarks voor de cost per lead

De cost per lead (CPL) benchmark op LinkedIn varieert behoorlijk en is afhankelijk van de doelgroep en de regio. Leadgeneratie campagnes zijn ingesteld voor advertenties met een hogere intentie en richten zich dan ook op mensen, die sneller op dit soort content klikken. 

De doelgroep waarop je je richt, beïnvloedt ook de gemiddelde CPL. Neem bijvoorbeeld een doelgroep met C-level gebruikers waar je SaaS voor aanbiedt. Je kunt je dan wel voorstellen dat de concurrentie hoog is. Door de hoge concurrentie en de lage hoeveelheid C-level gebruikers zal de CPL drastisch stijgen. 

Je kunt je ook voorstellen dat beslissingmakers binnen een bedrijf minder vaak voorkomen dan eindgebruikers. Het adverteren voor beslissingmakers is dan ook veel aantrekkelijker omdat je dan direct bij de persoon aanklopt, die het koopprocess kan starten. Dit zorgt voor een kleinere doelgroep met meer concurrentie. Op LinkedIn zien we dan ook dat zulke doelgroepen een hogere CPC en CPL hebben. 

De gemiddelde CPL benchmark op LinkedIn ligt tussen de €80 en €120. 
Prime Marketing behaalt een gemiddelde CPL tussen de €50 en €75

Benchmarks voor leadform completion rate

Een leadform die is gekoppeld aan een advertentie moet eerst worden geopend voordat hij ingevuld kan worden. Het aantal mensen, die het leadform daadwerkelijk invullen, gedeeld door het aantal mensen die de leadform openen, is de uiteindelijke completion rate. Over het algemeen vinden mensen het niet erg om contactgegevens van zichzelf te delen in ruil voor bepaalde content. Wel is het soms lastig als er om een e-mailadres of een 06-nummer wordt gevraagd. Dit kan dan ook de leadform CR beïnvloeden. 

Denk dus goed na over de gegevens die je vraagt in ruil voor de content die je aanlevert. Dit moet wel op één lijn liggen. 

De gemiddelde benchmark voor de leadform completion rate op LinkedIn is 10.0%. De gemiddelde benchmark voor de leadform completion rate bij Prime Marketing is 16.0%.

Vond jij dit blog interessant en wil jij nog meer te weten komen over LinkedIn? Lees dan onze andere blogs waarin wij alles met betrekking tot LinkedIn marketing uitleggen!

Wil jij graag meer weten over LinkedIn Ads? Neem dan via de onderstaande links vrijblijvend contact met ons op.

Prime Marketing logo Contact

LinkedIn

info@primemarketing.nl

Over Prime Marketing

Bij Prime Marketing combineren we expertise, innovatie en een persoonlijke benadering om jouw B2B-marketing naar een hoger niveau te tillen. Ontdek hoe onze unieke aanpak, klantgerichtheid, en jarenlange ervaring in LinkedIn-adverteren jouw bedrijf kunnen transformeren.

LinkedIn Ads
benchmarks

Ontdek hoe wij op alle benchmarks bovengemiddeld presteren.

B2B-MARKETING OP MAAT

WHITEPAPER

LinkedIn Ads Benchmarks.

WHITEPAPER

LinkedIn Ads Benchmarks.