Ik hoop dat deze blog je verder helpt.
Toch hulp nodig? Ons team staat voor je klaar, klik hier.

LinkedIn Premium: Is het de investering waard? Ontdek de voordelen en kosten in 2023

Ik hoop dat deze blog je verder helpt.
Toch hulp nodig? Ons team staat voor je klaar, klik hier.

LinkedIn Premium: Is het de investering waard? Ontdek de voordelen en kosten in 2023

LinkedIn Premium is een betaalde versie van het populaire professionele netwerkplatform LinkedIn. Met extra functies en hulpmiddelen die niet beschikbaar zijn voor gratis gebruikers, kan premium je helpen om je carrière naar een hoger niveau te tillen. In dit artikel bespreken we de voordelen van LinkedIn Premium, of het de investering waard is en de kosten van de verschillende abonnementen.

Wat is LinkedIn Premium?

LinkedIn Premium is een betaald abonnement op het LinkedIn-platform, dat extra functies en voordelen biedt in vergelijking met het gratis basis abonnement. Deze extra functies zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het opbouwen van een professioneel netwerk, het vinden van nieuwe kansen en het verbeteren van hun online aanwezigheid.

Voordelen van LinkedIn Premium

Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • InMail: Met LinkedIn Premium krijg je een bepaald aantal InMail-credits, waarmee je rechtstreeks berichten kunt sturen naar mensen waarmee je nog geen connectie hebt.
 • Wie heeft je profiel bekeken: LinkedIn Premium-gebruikers hebben toegang tot een uitgebreide lijst van mensen die hun profiel hebben bekeken, inclusief informatie over hoe ze je profiel hebben gevonden.
 • Toegang tot LinkedIn Learning: Premium-abonnees krijgen onbeperkte toegang tot LinkedIn Learning, een online leerplatform met duizenden cursussen en video’s over uiteenlopende professionele onderwerpen.
 • Uitgebreide zoekfilters: premium biedt geavanceerde zoekfilters, waarmee je gerichter kunt zoeken naar potentiële connecties, vacatures of bedrijven.
 • Job Insights: Premium-gebruikers krijgen inzicht in hoe zij zich verhouden tot andere sollicitanten voor een bepaalde vacature en kunnen zien welke vaardigheden hen onderscheiden van de concurrentie.

LinkedIn Premium-abonnementen

Er zijn verschillende LinkedIn Premium-abonnementen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke doeleinden en doelgroepen:

 • Premium Career: Gericht op individuen die op zoek zijn naar een nieuwe baan of hun carrière willen bevorderen.
 • Premium Business: Ontworpen voor professionals die hun netwerk willen uitbreiden en beter geïnformeerde zakelijke beslissingen willen nemen.
 • Sales Navigator: Voor sales professionals die leads en accounts willen identificeren, volgen en beheren.
 • Recruiter Lite: Bedoeld voor recruiters en HR-professionals die op zoek zijn naar getalenteerde kandidaten.

Is het de investering waard?

Of Premium de investering waard is, hangt af van je specifieke situatie en doelen. Als je actief op zoek bent naar een baan, op zoek bent naar nieuwe zakelijke kansen of je netwerk wilt uitbreiden, kan LinkedIn Premium je waardevolle hulpmiddelen bieden om je doelen te bereiken. Daarnaast kan de toegang tot LinkedIn Learning je helpen om je vaardigheden te verbeteren en je professionele ontwikkeling te stimuleren.

Het is echter belangrijk om te overwegen of je daadwerkelijk gebruik zult maken van de extra functies en of ze een significante impact zullen hebben op je professionele succes. Als je al tevreden bent met de resultaten die je behaalt met een gratis LinkedIn-account, is een Premium-abonnement misschien niet nodig.

Kosten van LinkedIn Premium-abonnementen

De kosten voor Premium variëren afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Hier is een overzicht van de maandelijkse kosten voor elk abonnement (prijzen kunnen variëren en zijn onderhevig aan wijzigingen):

 • Premium Career: €39,97 per maand
 • Premium Business: €44,99 per maand
 • Sales Navigator: €79,99 per maand
 • Recruiter Lite: €99,99 per maand
Een overzicht van de beschikbare abonnementen

LinkedIn biedt ook jaarlijkse abonnementen aan, die meestal een besparing opleveren in vergelijking met maandelijkse betalingen. Het is ook mogelijk om een gratis proefperiode van een maand aan te vragen voor de meeste Premium-abonnementen, zodat je de functies kunt uitproberen voordat je je verbindt aan een betaald abonnement.

Conclusie

LinkedIn Premium kan een waardevolle investering zijn voor professionals die hun netwerk willen uitbreiden, nieuwe kansen willen ontdekken en hun online aanwezigheid willen verbeteren. Het is echter belangrijk om zorgvuldig te overwegen of de extra functies en voordelen de kosten van het abonnement waard zijn. Door de verschillende abonnementen opties en prijzen te evalueren, kun je een weloverwogen beslissing nemen over het al dan niet upgraden naar premium.

Prime Marketing logo Contact

LinkedIn

info@primemarketing.nl

Over Prime Marketing

Bij Prime Marketing combineren we expertise, innovatie en een persoonlijke benadering om jouw B2B-marketing naar een hoger niveau te tillen. Ontdek hoe onze unieke aanpak, klantgerichtheid, en jarenlange ervaring in LinkedIn-adverteren jouw bedrijf kunnen transformeren.

LinkedIn Ads
benchmarks

Ontdek hoe wij op alle benchmarks bovengemiddeld presteren.

B2B-MARKETING OP MAAT

WHITEPAPER

LinkedIn Ads Benchmarks.

WHITEPAPER

LinkedIn Ads Benchmarks.